22. listopada 2018
Loading Events
  • Ovaj događaj je prošao.

XII. županijska izložba stoke “Sinj 2018“

13. listopada

I ove godine, organizatori izložbe su Hrvatska poljoprivredna agencija, Udruga proizvođača mlijeka Dalmacije, Županija splitsko – dalmatinska i Grad Sinj, a pokrovitelji izložbe Ministarstvo poljoprivrede i Županija splitsko – dalmatinska.

U govedarskom djelu izložbe bit će  predstavljene četiri kolekcije, kolekcija krava i junica holstein pasmine, kolekcija krava simentalske pasmine te kolekcija krava izvorne pasmine buša-u prikazu, sa sveukupno 17 grla.

U ovčarskom i kozarskom dijelu izložbe grla iz svog uzgoja prikazat će 7 uzgajivača naše izvorne pasmine ovaca dalmatinske pramenke i 7 uzgajivača izvorne pasmine koza hrvatska šarena. U svakoj kolekciji biti će izloženo ukupno pet grla, četiri ovce i ovan, te četiri koze i jarac.

Uz izložena grla goveda, ovaca i koza, na izložbi će biti  predstavljen do sada najveći broj kopitara. Posjetiteljima će se u prikazu predstaviti 10 grla konja i 5 grla magaraca. Najveći broj konja biti će iz uzgoja Alkarske ergele koja uzgaja konje uzgojnog tipa Alkar, dok će uz njih biti predstavljena i grla pasmine: engleski punokrvnjak, arapski konj, paint horse, hrvatski toplokrvnjak i selle italiano.

Detaljnije

Date:
13. listopada
Događaj Kategorije:

Organizer

Hrvatska poljoprivredna agencija
Website:
www.hpa.hr

Događaj

XII. županijska izložba stoke “Sinj 2018“
Sinj, + Google Map

Email Newsletter