14. prosinca 2018
Loading Events
  • Ovaj događaj je prošao.

Sajmovi hrane i zdravog življenja

18. listopada - 21. listopada

U cilju promocije i promicanja svijesti o kvaliteti hrvatskih proizvoda čiji nazivi su zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, Proizvodi hrvatskih farmi i polja, Hrvatski otočni proizvodi te proizvodi nosioci oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko kao i promicanja značaja razvoja organske proizvodnje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, u suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba, Zagrebački velesajam organizira Sajmove hrane i zdravog življenja.

Tema hrane prirodni je slijed, ali i potreba nadopune tradicionalnih Sajmova zdravog življenja koji su svojim prepoznatljivim segmentima Organica, APItera i Mystic svrstani u vrh europske ponude ovakvih tematskih događanja.

Hrana kao posebna tema predstavlja posebnu dodanu vrijednost u izlagačkom i u konferencijskom dijelu.

Ovako okrupnjeni, Sajmovi hrane i zdravog življenja čiji profil je prodajno poslovnog i edukativnog karaktera, predstavljaju središnji nacionalni gospodarski događaj i najznačajniji tematski sajam u Jugoistočnoj Europi.

Za sudjelovanje na Sajmovima hrane i zdravog življenja pozvani su izlagači svih grana prehrane i poljoprivredne proizvodnje: veliki, srednji, male i mikro tvrtke; institucije; LAG-ove (Lokalne akcijske grupe) i Strukovna udruženja.

Uz bogati izložbeni dio, Sajmove hrane i zdravog življenja prate stručni skupovi i konferencije na aktualne teme značajne za razvoj i unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje, podizanja konkurentnosti domaćih poljoprivrednih proizvoda, usklađivanja zajedničke poljoprivredne politike u Europskoj uniji i s tim u vezi potrebnih reformi u Republici Hrvatskoj, pružanja pomoći domaćim poljoprivrednim proizvođačima pri podnošenju zahtjeva za novčanim potporama, financiranja poljoprivrede i prehrambene industrije bespovratnim sredstvima EU.

Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Hrvatski pčelarski savez prvi dan prije svečanog otvorenja sajma organiziraju Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka s ciljem promocije domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a označen znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.

Posebni gosti bit će djeca nižih razreda osnovne škole kojima će biti poslužen Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka pripremljen od meda i ostalih domaći proizvoda proizvedenih na hrvatskim farmama i poljima, a koji nose neki od znakova Hrvatske poljoprivredne agencije: Mlijeko hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Brašno hrvatskih farmi.

Ističemo stručne i poslovne skupove:

  • 10. 2018. Konferencija “Budućnost zajedničke poljoprivredne politike Europske unije”
  • 10. 2018. Okrugli stol na temu: “Nepoštena trgovačka praksa – pravni okvir u RH te stanje i pristup rješavanja ovog problema u EU“

U pripremi je i tema namijenjena krajnjim proizvođačima koja će razmotriti sve aspekte vezane uz organiziranje otkupa i plasmana poljoprivrednih proizvoda u domaćem turističkom sektoru.​

Očekuje se sudjelovanje kompetentnih sudionika iz Hrvatske i Europske unije.

Pored Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba kao suorganizatora i Sajmova hrane i zdravog življenja, partneri na projektu su: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo turizma, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo zdravstva, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Predstavništvo EK u Hrvatskoj, Hrvatska poljoprivredna agencija, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, Hrvatska zajednica županija, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, Udruga općina u Republici Hrvatskoj.

Detaljnije

Početak:
18. listopada
Kraj:
21. listopada

Organizatori

Ministarstvo poljoprivrede
Hrvatska poljoprivredna agencija

Događaj

Sajmovi hrane i zdravog življenja
Zagrebački Velesajam
Zagreb, 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Website:
http://www.zv.hr/sajmovi-7/sajmovi-hrane-i-zdravog-zivljenja/2523

Email Newsletter